Våre tjenester

Gravminner

Vi leverer gravminner fra vår samarbeidspartner Eide Stein AS - en bedrift i 4. generasjon med over 100 års erfaring! Steinindustrien i Eide ble startet av Iver R. Eide i 1904. Etter bybrannen i Ålesund samme året, ble ubrennbart byggemateriale etterspurt. Iver visste at det fantes store forekomster av marmor i Eidefjella, og som anleggsarbeider hadde han lært hvordan denne kunne nyttes. Dette ble starten på den eventyrlige oppblomstringen av steinhuggerier i Eide. Eide Stein AS er nå absolutt størst og ledende som gravminneprodusent i steinbygda Eide, og i ellers i landet.

Nytt gravminne

Nytt gravminne
Gjennom vår samarbeidsparter Eide Stein AS kan vi levere hele deres utvalg av modeller og tilbehør. Se vårt store utvalg her – eller lag et gravminne etter egen utforming her. Du er og så hjertelig velkommen til å komme innom oss i Haugvegen 2, for hjelp og personlig oppfølging.

Navnetilføyelse

I mange tilfeller har man et eksisterende gravsted og et gravminne som man ønsker å tilføye et nytt navn. Gravminnet blir da hentet fra gravstedet og sendt til fabrikken til Eide Stein AS for å få utført dette arbeidet. Deretter får vi gravminnet tilbake og monterer det på plass på gravstedet. Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

Navneplate

Som et alternativ til en tradisjonell gravstein eller der det ikke er plass til flere navn, er en navneplate en fin løsning. Vi kan levere navneplate i stein eller metall (bronse, messing, stål og aluminium) etter ønsket mål og utforming.

Tilbehør

Bedramme- og plate

Et innrammet plantefelt letter stellet betraktelig da det hindrer ugress i å forstyrre plantene. Vi leverer både rammer og plater – med og uten hull, etter mål. Leveres med polert topp for enklere renhold.

Bronseartikler og tilbehør

Vi leverer bronsedekor, lykter og vaser fra italienske Pilla. I markedet kjennetegnes Pilla-produktene ved sin spesielle farge og unike design. Kvaliteten på et Pilla-produkt karakteriseres ved den kjente etterbehandlingen. Denne finishen er allment anerkjent over hele verden siden 1935, og regnes som den høyeste kvalitet.

Vedlikehold

Et gravminne trenger jevnlig vedlikehold. Mose, lav og annet smuss vil feste seg til porene i overflaten over tid, og skriftfargen vil i vær og vind etter hvert begynne å slites bort. Kalde vintre og tele i bakken har også stor påvirkning for gravminnets fundament, og resulterer ofte i at sokkel og bedrammer/plater blir skjeve.

Vi er behjelpelig med vedlikehold og oppussing av eldre gravminner.

Vask og rens

Vi henter inn gravminnet til vårt lokale på Gåseide hvor det blir vasket, renset og tørket. Etter en slik behandling vil steinen fremstå nærmest som ny. Dette er også nødvendig om skriften skal fornyes, da gamle lakkrester og groe må fjernes helt for at den nye skal få et godt underlag å feste seg til.

Skriftfornying

Vi legger inn ny farge i gull eller lakk – helt etter ditt ønske for å gi gravminnet et helt nytt og verdig utseende. Vi bruker 22 karat bladgull som legges i skriften på en sterk gullgrunn, som gir god heft. Om du ønsker å endre farge i skriften, hjelper vi deg gjerne med å velge riktig farge til ditt gravminne.

Oppretting

Når et gravminne har blitt skjevt, er det nødvendig med en oppretting av sokkelen – og ofte også bedrammer eller bedplate. Stein og sokkel blir da tatt opp, fundamentert med drenerende masser og montert på nytt, slik at det står stødig og rett.

Sikring og bolting

For at gravminnet ikke skal kunne velte, må det sikres med to 15 cm lange og 12 mm tykke rustfrie bolter mellom stein og sokkel. Dette er pålagt av gravferdsforskriften § 24. Vi utfører sikring av gravminner på forespørsel.

Ønsker du å få utført tjenester fra oss?

Send oss en melding, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende samtale.